Geschenkverpakking met mini gin en elixir.
Van het originele 'Eau des carmes'-recept zijn er verschillende versies in recept. De kruiden die steeds terugkomen zijn citroenmelisse, engelwortel, koriander, kaneel , kruidnagel, nootmuskaat en citroen.
Voor onze gin hebben we nog jeneverbes toegevoegd.
Volgens de archieven laten we deze 24 uur macereren (een natuurlijk proces waarbij de kruiden intrekken in een vloeistof zoals alcohol) voor we ze distilleren. Origineel stookten de Karmelieten in stenen kolommen, vandaag gebruiken we moderne distilleertoestellen.
We stoken de gin tot + 70 % alcohol, waarna we ze met water op sterkste brengen tot 43%
De Karmelieten is een typische citrus gin. De fruitigheid en bloemigheid heeft hij van de jeneverbes. De citroenmelisse met de citroenschillen zorgen voor de frisheid. De kruiden verzachten het geheel.
Hoe serveren:
6 cl Karmelieten gin,
200 g ijsblokjes
15 cl zachte, indian tonic.
Zeste van citroen
Gedroogd citroenschijfje, jeneverbesjes, takje citroenmelisse
Het originele recept van de Karmelieten voor hun karmelietenwater was zo krachtig, en bitter, dat de gebruikers dit mengden met een lepel honing of een klontje suiker druppelden. De combinatie van bitter en zoet is een machtige ervaring. Bij het uitwerken van de recepten testen we de originele kruidenrecptuur in combinatie met zoet. Geen collorierijke suiker, maar stevia. De extra kruidigheid van de stevia match geweldig met de rest van de kruiden.
De Karmelieten Elixir drink je puur, met een blokje ijs. Het is heerlijk als digestief. Wat immers het oorspronkelijke idee van het karmelietenwater was. Natuurlijk kan het ook de basis bieden voor een verrassende cocktail.
Hoe serveren:
5 cl karmelieten elixir
1 cl Salty Caramel rum
15 cl ginger ale
150 g ijs
Schijfje gedroogde citoen
Van het originele 'Eau des carmes'-recept zijn er verschillende versies in recept. De kruiden die steeds terugkomen zijn citroenmelisse, engelwortel, koriander, kaneel , kruidnagel, nootmuskaat en citroen.
Voor onze gin hebben we nog jeneverbes toegevoegd.
Volgens de archieven laten we deze 24 uur macereren (een natuurlijk proces waarbij de kruiden intrekken in een vloeistof zoals alcohol) voor we ze distilleren. Origineel stookten de Karmelieten in stenen kolommen, vandaag gebruiken we moderne distilleertoestellen.
We stoken de gin tot + 70 % alcohol, waarna we ze met water op sterkste brengen tot 43%
De Karmelieten is een typische citrus gin. De fruitigheid en bloemigheid heeft hij van de jeneverbes. De citroenmelisse met de citroenschillen zorgen voor de frisheid. De kruiden verzachten het geheel.
Hoe serveren:
6 cl Karmelieten gin,
200 g ijsblokjes
15 cl zachte, indian tonic.
Zeste van citroen
Gedroogd citroenschijfje, jeneverbesjes, takje citroenmelisse
Het originele recept van de Karmelieten voor hun karmelietenwater was zo krachtig, en bitter, dat de gebruikers dit mengden met een lepel honing of een klontje suiker druppelden. De combinatie van bitter en zoet is een machtige ervaring. Bij het uitwerken van de recepten testen we de originele kruidenrecptuur in combinatie met zoet. Geen collorierijke suiker, maar stevia. De extra kruidigheid van de stevia match geweldig met de rest van de kruiden.
De Karmelieten Elixir drink je puur, met een blokje ijs. Het is heerlijk als digestief. Wat immers het oorspronkelijke idee van het karmelietenwater was. Natuurlijk kan het ook de basis bieden voor een verrassende cocktail.
Hoe serveren:
5 cl karmelieten elixir
1 cl Salty Caramel rum
15 cl ginger ale
150 g ijs
Schijfje gedroogde citoen
16,95 EUR
Voorraad | In voorraad |
EAN - code | 1330000000182 |
Categorie | Gin, likeur, aperitief |