Priester Edward Poppe 1924-2024

Auteur Edward Janssens

In 2024 is het juist honderd jaar geleden dat Edward Poppe overleed, de bakkerszoon uit Temse, die zaligverklaard werd te Rome.
Dit jubileumboek geeft een goede inkijk in het leven van Priester Poppe aan de hand van tientallen foto’s en van een heldere levensbeschrijving door Edward Janssens, de rector van het heiligdom van priester Poppe te Moerzeke.
In het eerste deel wordt het leven van Poppe beschouwd vanuit de invalshoek: Edward Poppe als vriend. In het tweede deel komt Edward Poppe zelf aan het woord aan de hand van markante teksten uit zijn boeken en briefwisseling.
Edward Janssens is priester van het bisdom Gent (België). Hij werkte in het parochiepastoraat, als nationaal proost van de middenstandsjeugd (KJM) en voor de opleiding van de permanente diakens. Momenteel is hij diocesaan proost van het Vrouwenverbond voor Katholieke Aktie, bisschoppelijk gedelegeerde voor het seculier instituut Priester Edward Poppe en rector van het heiligdom van de zalige priester Edward Poppe te Moerzeke.

31,00 EUR

VoorraadIn voorraad
EAN - code9789493207523
CategorieHeilig, Zalig, Eerbiedwaardig