In de 14de eeuw gebruikten de apothekers als eerste de distilleertechniek voor de bereiding van hun medicijnen. De alcohol loste de juiste planten bestanddelen op, en hielpen deze nadien om lang goed te blijven. De productie was zo kleinschalig dat deze medicijnen fortuinen kosten. Uit deze techniek volgde dan de industriele productie van alcohol, die zelf in het begin van de industriële revolutie een populairdere drank was dan bier en wijn.
De distilleertechnieken verfijnden. Vandaag gebruiken we een combinatie van stoomdistillatie en vacuum distillatie om onze kruiden zonder alcohol te verwerken tot een heerlijke, alcoholvrije drank die samen met een tonic een geweldig aperitief vormen.
We gebruiken exact dezelfde kruiden, in een hogere dosering als de Karmelieten gin: citroenmelisse, citroenschil, jeneverbes, engelwortel, kaneel, muskaatnoot, koriander en kruidnagel. Volgens het eeuwenoude recept van het Karmelieten water.
Hoe serveren:
6 cl Karmelieten 0%,
200 g ijsblokjes
15 cl krachtige indian tonic.
Zeste van citroen
Schijfje citroen, jeneverbesjes, takje citroenmelisse, goudsbloem
De distilleertechnieken verfijnden. Vandaag gebruiken we een combinatie van stoomdistillatie en vacuum distillatie om onze kruiden zonder alcohol te verwerken tot een heerlijke, alcoholvrije drank die samen met een tonic een geweldig aperitief vormen.
We gebruiken exact dezelfde kruiden, in een hogere dosering als de Karmelieten gin: citroenmelisse, citroenschil, jeneverbes, engelwortel, kaneel, muskaatnoot, koriander en kruidnagel. Volgens het eeuwenoude recept van het Karmelieten water.
Hoe serveren:
6 cl Karmelieten 0%,
200 g ijsblokjes
15 cl krachtige indian tonic.
Zeste van citroen
Schijfje citroen, jeneverbesjes, takje citroenmelisse, goudsbloem
5,95 EUR
Voorraad | In voorraad |
EAN - code | 1330000000168 |
Categorie | Gin, likeur, aperitief |